Jeseni obnova ceste Moste-Vodice?

komenda-vodice-cesta1Problematika skoraj povsem uničene ceste na relaciji Moste – Vodice, oz. natančneje do Poslovne cone Komenda, je znana že dlje časa. Da gre za eno najbolj uničenih državnih cest pove tudi podatek, da je bil omenjeni odsek ceste prikazan v različnih TV prispevkih, ki so govorili o stanju uničene slovenske infrastrukture.

Problematika ceste je bila večkrat tema pogovorov občinskega sveta.

Na pobudo članov stranke SMC, lokalnega odbora Kamnik – Komenda, smo uspeli dobiti termin za sestanek na Ministrstvu za infrastrukturo. Sestanka, ki je potekal 22. 07. 2015, smo se s strani Komende udeležili: župan Stanislav Poglajen, podsekretar za okolje Marjan Potočnik, podžupan Igor Štebe, direktor Poslovne cone Komenda Matija Romšak, predsednik LO SMC Kamnik-Komenda Aleš Ivkovič in svetnik ter koordinator občine Komenda v SMC Roman Grošelj.

V Ljubljani so nas sprejeli kot enakopravnega sogovornika, kar se v preteklosti ni zgodilo prav pogosto. Sestanka so se udeležili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, generalna direktorica Direktorata za infrastrukturo mag. Darja Kocjan, direktor direkcije RS za infrastrukturo Damir Topolko in vodja Sektorja za vzdrževanje in varstvo cest na Direkciji RS za infrastrukturo Lilijana Herga.

Sogovorniki so zelo dobro poznali situacijo omenjene ceste, mi pa smo jih seznanili  z dodatnimi informacijami s terena, predstavili pa smo tudi obremenjenost te ceste s podatki o številu motornih vozil v jutranji in popoldanski konici, ki jih je lani uporabila v svoji diplomski nalogi ena izmed občank Komende.

In bistvo dogovora!

Obnova ceste je med visoko rangiranimi prioritetami. Obljubljeno in zagotovljeno nam je bilo, da se bo sanacija ceste na odseku Moste – Poslovna cona v dolžini 1,3 km pričela  jeseni 2015 in dokončala spomladi 2016. Ob vsem tem pa ločeno potekajo aktivnosti okoli izgradnje povezovalne ceste Želodnik – Vodice, ki pa jih vodi DARS. Predstavniki Komende smo tako zelo zadovoljni zapustili sestanek.

Za uspešno izveden sestanek se moramo zahvaliti predvsem ministru dr. Petru Gašperšiču, vodji kabineta ministra ge. Dariji Dolenc, namestniku generalnega sekretarja SMC g. Horstu Hafnerju, ekipi, ki je spremljala ministra in Alešu Ivkoviču, predsedniku LO SMC, ki nas pogosto spremlja, čeprav ni iz Komende.

V kolikor bo v naši moči, bomo člani SMC nadaljevali z organizacijo srečanj na državni ravni in reševanjem občinskih problemov.

Roman Grošelj, Lokalni odbor SMC Kamnik Komenda

Oznake: