Za solidarno Evropo – pomagajmo beguncem

Evropa in z njo tudi Slovenija ima ponovno priložnost izkazati svoje ključne vrednote, ki nas povezujejo. Moralnost, humanitarnost, solidarnost in pomoč ljudem v stiski, ki bežijo pred vojno, strahom, zlorabami ter smrtjo, so nujno potrebni, da omilimo krivice, ki se dogajajo. Odklanjati je potrebno vse tisto, kar je negativno. Ne pozabimo ­- jutri smo lahko zaradi vojne ali vse pogostejših naravnih nesreč begunci tudi mi.

20150908_181419-Large-1024x768V ta namen je Stranka Modernega Centra – SMC 8. septembra v Ljubljani pripravila delovno omizje, na katerem so sodelovali vidni člani stranke ter predstavniki nevladnih organizacij, Rdečega križa, Karitasa, Unicefa, Mirovnega inštituta ter številni drugi. Vsi sodelujoči so se skupaj našli v mreži, katera bo ljudem, ki bodo pribežali, pomagala v teh težkih trenutkih.

Država je skupaj s svojimi partnerji iz nevladnih organizacij na prihod večjega števila beguncev dobro pripravljena. Nevladne organizacije z zbiranjem sredstev in delom svojih prostovoljcev že aktivno dopolnjujejo prizadevanja države, ki bo priskrbela finančna sredstva ter vso potrebno infrastrukturo.

Tudi lokalno se stranka SMC pripravlja, da bo lahko po svojih močeh pomagala. Nagovarjamo vse, ki lahko kakorkoli pomagate, da stopimo skupaj ter v ta namen darujemo nevladnim organizacijam. »Bodimo človek človeku prijatelj. Pomagajmo mu tam, kjer mu lahko« (Dr. Miro Cerar).

Lokalni odbor SMC Kamnik-Komenda