SMC je uspelo, kar drugim ni – obnova ceste Moste-Vodice

komenda-vodice-cesta1Menjale so se vlade in ministri, politiki so bili ob obiskih Komende polni obljub, problem pa je ostajal – uničena cesta Moste-Vodice. Nič koliko grdih besed uporabnikov je že bilo izrečenih, cesta je postala »vzorec« za številne televizijske prispevke o uničeni slovenski cestni infrastrukturi.

Pred občinskimi volitvami smo se člani SMC zavezali, da se bomo zavzemali za boljšo infrastrukturo in pomagali po svojih najboljših močeh. In obljubo tudi izpolnjujemo!

Minister je držal besedo, Komenda je »bogatejša« za 869.000 EUR

Člani lokalnega odbora SMC Kamnik-Komenda smo predlagali sestanek na Ministrstvu za infrastrukturo. Ob podpori vrha stranke nas je, skupaj s predstavniki Občine in Poslovne cone Komenda, julija 2015 sprejel minister dr. Peter Gašperšič. Kot že vsi pred njim, je minister obljubil, da bodo problem rešili. Vendar z eno veliko razliko. Minister Gašperšič je držal besedo.

V zelo kratkem roku so bile izpeljane aktivnosti, ki so pripeljale do pričetka sanacije ene najbolj »popularnih« cest. Obnova ceste od križišča pri Kralju do meje z Vodicami je vredna 868.945,61 EUR. Prvi del obnove od Most do Poslovne cone (PC) se je pričel v drugi polovici meseca oktobra in mora biti dokončan v letošnjem letu. Drugi del od PC do občinske meje z Vodicami pa mora biti obnovljen do konca maja 2016.

Morda bodo nekateri obnovo vzeli kot nekaj samoumevnega, vendar to še zdaleč ni. Uničenih cest je v Sloveniji veliko, prav tako občin, ki si želijo državnega denarja, ki pa ga ni. Zato smo v stranki SMC toliko bolj veseli, da smo pripomogli k razrešitvi enega večjih komendskih problemov, ki je prav tako problem vseh uporabnikov te ceste.

Roman Grošelj, Lokalni odbor SMC Kamnik-Komenda